Bieb versus Google

 • Bieb versus Google

  Lesinhoud
  Google is onder leerlingen de meest gebruikte zoekmachine. Maar weten leerlingen wel hoe ze goed kunnen zoeken en of de gevonden informatie betrouwbaar is? Steeds minder leerlingen maken gebruik van het boek als informatiebron. Zonde eigenlijk, want meestal is de informatie in een boek van hogere kwaliteit. Maar is de informatie uit boeken altijd actueel? In deze les strijden de leerlingen voor de bibliotheek of voor Google. Wie wint deze battle?

  Inhoud van het pakket
  Handleiding Bieb vs. Google, powerpoint behorende bij de les,  boekenlijst,  voorbeeld certificaat,  voorbeeld persbericht PDF-bestand met logo Bieb vs. Google,  extra opdracht. Bij te bestellen: poster met logo op A1-formaat

  Doelgroep
  Groep 7 en 8 PO Klas 1 en 2 VO

  Lesdoel
  De leerlingen leren informatie- en zoekvaardigheden toe te passen op zowel klassieke als digitale informatiebronnen.

  Kerndoelen:
  4. De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
  5. De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

  Mediawijsheid competenties:
  B1. Bewust zijn van de medialisering van de samenleving.
  G1. Apparaten, software en toepassingen gebruiken.
  G2. Oriënteren binnen media-omgevingen.
  C1. Informatie vinden en verwerken.

  Duur
  90 minuten

  Extra informatie
  Het lespakket wordt geheel digitaal toegestuurd. Alle materialen kun je daarna zo vaak als nodig gebruiken zonder nabestellingen of andere extra kosten! Je hebt voor deze les van elke titel meerdere exemplaren nodig. Het kan daarom handig zijn om de les tijdig voor te bereiden.

  Prijs:
  €250,-

  Interesse? Klik hier om te bestellen